lördag 3 oktober 2009

Ett filmtips som övergår i samhällstyckande & tänkade...

Ännu en dag hemma & det visste vi redan - eller hur? =) Jag tänker inte nämna mer om ämnet då det inte finns så mycket mer att säga.
Igår hyrde vi film - Johan Falk som utspelar sig i Gbg. Det är ju fortsättning på Noll Tolernas (1999) & två efterföljande filmer. Nu har dom iaf släppt två av sex nya filmer & dessa plöjde vi igår. jag tyckte dom var så bra men samtidigt blir man lite rädd då serien bygger på verkliga polisfall & att det finns särkilda polisgrupper som jobbar på det vis som det utspelar sig i filmen. Vart tog den rosa bubbla vägen som jag ville leva i? Världen är rå & det får vi tyvärr(?) läsa om i tidningarna.
Se bara på helikopterrånet. Polisens helikoptrar sattes ur spel innan polisen ens visste om att ett rån pågick. Samhället är skört & det blir värre om inget händer. Busarna är fräcka & värre blir det.
Jag säger absolut inte att polisen gör ett dåligt jobb, jag är övertygad att dom jobbar efter bästa förmåga. Skulle det vara något så är det väl att dom kanske behöver mer resurser. Pengar som vi kan ta från feta politikers löner, bonusar & andra förmåner. Vad är viktigast? Samhällets säkerhet eller fina middagar & allt vad politikerna nu får. Nu är det naturligtvis inte så med alla politiker men ändå. Det finns nog ett gäng som kan känna sig träffade.
Annars kanske vi kan dra ner på flärdfullheten till ett visst bröllop i sommar där svenskarna så snällt får betala. Att det ska daltas så med ednna familj. Jag kan bara inte fatta det. Snacka om att vara för mer än alla andra. Vi lever på 2000-talet & vi får inte säga du/ni utan det ska titeleras till förbannelse. Och vem som helst passar heller inte in i familjen. Se bara på den stackarn som ska gifta in sig i sommar. Snacka om att han fick kämpa för kärleken. Kan pappsen inte se det före istället för att det ska vara en viss "klass" på familjen. Att en man av folket gifter sin med dottern kan ju bara samnla pluspoäng hos sveriges samhälle. Det har väl gått bra i Norge så varför ska det inte göra det här?
Ja nu har jag verkligen varit proffstyckare en stund & det kanske var bra med ett annat ämne än en utebliven förlossning. ;-)
Nu blir det till att hänga lite tvätt & senare i em ska vi till mamma & pappa & äta hummer. Hur gott är inte det? =)

Ha en underbar lördag!
P&K!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar