torsdag 12 mars 2009

Dessa underbara djur!

Idag pratade jag med min goa kollega på jobbet om husdjur. Hon berättade om hennes katt som är helt tokig. Vad jag har vetat om katter & som min katt också är, är att dom är kräsna, äter inte vad som helst & mest ligger & slöar. Men , inte Jessikas katt. Han äter allt möjligt konstigt men det konstigaste är messmör!!!?Sen är han microvågsugnsvakt & stirrar på micron medans maten värms. Han sitter mittemot Jessika & drar gaffeln mot sig när han vill ha hennes mat - när hon håller i den. Jag förstår att hon smälter för det hade jag också gjort. =)

Jag tänkte lite på det där & tänk vad härligt det är med djur. Dom har faktiskt personlighet & det är faktiskt kanske så som Jessika sa - sådan herre, sådan hund (katt). Ozzy, Jessikas katt, är som hon är. Fast nu drog hon bara negativa saker om sig själv & det är mest bara hon som ser det, men Ozzy visa också samma sidor. Hon kanske har rätt....?

Vad hade man gjort utan sin djur? Är man van att vara utan är det såklart en sak, men hur blir det den dagen en älskade djur är borta? Hemska tanke. =(

Vi hade nog inte haft en katt idag om inte Findus faktiskt valde oss. Han är ju en hittekatt & jag glömmer aldrig när han kom hem till oss. Smal om en sticka & utsvulten. Större delen av dagen låg han under soffan & jag fick tillslut lirkat fram honom. Det första han åt var kalvkorv. =) Nu fnyser han åt det & det enda han kan tänkas äta som inte är kattmat är räkor. Är det rätt sort kan han slå knut på sig själv. Sen är mjölk eller grädde alltid en favorit. Men mer än så är det inte. Han skulle titta konstigt på mej om jag sträckte fram messmör åt honom. =)

Hur det än är så älskar jag katten trots att han envisas med att låsa benen för mej när vi gått & lagt oss. Det är han & hans personlighet.Så nu har jag sagt mitt, hur är era djur eller andra ni känner?

2 kommentarer:

  1. mmm det är härligt med djur... saknar det grymt mycket faktiskt...men en annan sak... va fan har du gjort med din blogg???? mycke mysigare förut... sorry *L* kramis... snart är det helg gött va???

    SvaraRadera
  2. Jag håller då inte med Anneli! Bloggen e bättre nu. =)
    Jag har ju oxå en katt o det e samma med henne. VÄLDIGT kräsen, äter verkligen inte vad som helst! Mjölk, som du nämnde, e ju en favorit. Så även glass, skinka o kyckling! Hon äter bara Friskies kattmat. Köpte whiskas (om katten själv får välja )en gång. Hon luktade på den o gick därifrån........... Athos fick äta upp det, ha ha ha..

    SvaraRadera