måndag 17 maj 2010

Gör vad ni vill, men döda henne inte.

Så heter boken som jag började att läsa igår. Jag har läst ca 2/3 & jag har verkligen fastnat i den. Jag skulle vilja ge er ett utdrag ur boken men det är för grovt för att passa i Carros rosa blogg. ;) Skämt å sido - jag blir arg, ledsen, förtvivlad att människor kan vara riktiga monster. Det är en verklighetsbaserad bok som handlar om Yolanda från Holland som blir utsatt för incest av sin mamma, pappa & bror. Allt utvecklas till sexuell sadism & hennes föräldrar bjuder in okända människor som våldför sig på flickan. Flickan blir gravid över 20 ggr vara tre barn är kvar i livet. De andra graviditeterna utför familjen egna aborter på eller låter Yolanda föda barnen för att sedan mördas så fort de kommit utanför livmodern.
Det låster absurt när man läser detta & i skrivande stund blir jag än en gång helt stum över att denna flicka blivit utsatt för en sådan tortyr av de människor som ska vara beskyddare åt henne.
En god bok? Verkligen inte! Men den fängslar & jag känner att jag måste läsa. Yolanda har gått igenom något så hemskt & sen skrivit en bok om det. Det är min skyldighet att läsa.

Carro

1 kommentar: