torsdag 4 juni 2009

I rampljuset...

Idag har stan invaderats av skrålande, skrikande, glada, finklädda studenter. Dagen som ingen kan ta ifrån dom. Dagen som dom förtjänar allas blickar & lyckönskningar. Kommer ni själva ihåg hur det var? Dagen då ni tog studenten, dagen som var er. Mina minnen är bara ljusa & dagen var hur kul som helst. När vi samlades i klassrummet, tackade av lärarna, väntade på att tiden skulle infinna sig & det gjorde den. Den nervösa väntan innan det var VÅR tur att gå ut genom dörrarna, sjunga studentsången & sedan gå i samlad trupp med resten av skolan ner längs Kungsgatan med blommor, ballonger, skumpa & andra plastleksaker hängandes runt halsen. Oj, vad det skavde i nacken. Men vad gjorde det, man var glad finklädd & med mössan stundom på huvudet, stundom fladdrandes i luften. Som det ska vara. Det jag väldigt väl kommer ihåg är vad jag & en kompis sa. "Detta är vår dag, då vi får all uppmärksamhet. Nästa gång man får så här mycket uppmärksamhet är när man gifter sig."


Ja, & så kom då även den dagen när man gifte sig. Och jag kan bara njuta av minnet. Allt var så kul & återigen infann sig egokicken när allt ljus bara var på mej & Matte. Men det är tråkigt också. Jag vill göra det igen, kanske på ett annat sätt, men jag vill uppleva känslan igen, leva dagen & bara njuta. Visst, människor gifter om sig & har ett lika bröllop som dom hade tidigare, men då med sin exmake/maka. För så mycket vill jag det inte att jag ska skaffa mej en ny man, Nä, Matte släpper jag inte så vi får nog stanna vid ett lyckligt bröllop. Bättre det än inget annat. ;-) Det kommer dagar då vi tänker tillbaka på vårt bröllop & vi pratar lika glatt om det nu som precis efter. Och vi har bestämt att när i firar 5 eller 10 år som gifta ska vi ha en ordentlig fest & få en gnutta av den egokick vi fick i september för snart 2 år sedan.

Nu finns det ju även så mycket annat som tar fokus. Ida så klart som jag gärna ger mitt liv & även hennes lillasyster/bror som trots att den inte kan prata ändå gör sig påmind med sparkar & små volter i magen. Att jag blev större fortare denna gång är inget snack om saken & jag undrar hur stor jag blir i slutändan. Jag lägger hur som helst ut en bild på magen eftersom jag vill göra mina vänner till lags. ;-)

Imorgon är det fredag igen följt av en ledig helg. Det ska bli så skönt. =) Planerna är inte många det är skönt. Synd bara att vädret inte lovar någon sommarvärme men det finns alltid saker att göra.
Vilka är era planer?

2 kommentarer:

  1. Men carro tugga du inte melonen innan du åt den??? Fina fina mage....Finns det något finare än en sån härlig mage? jag bara undrar? Hoppas få känna bebben en gång innan den ser dagens ljus... *L* kramis på er!!!!

    SvaraRadera
  2. Jeeesus... Asså man missar en del bara på typ en vecka! Du e stor.. Ja undrar hur du ser ut i september!? We´ll see! :D
    Du ang sommarfesten. Jag vet att Linda pratade med dig men jag tar det en gång till. Vill gärna med!! Måste bara fixa barnisvaktis *ler stort* E det nån som har hört med "min Anders"?

    SvaraRadera